0
Nova galerija vizuelnih umetnosti proširuje svoje delovanje i na teritoriju Crne Gore
Prvjenac - "Nestabilno meso"!

    Izložba "Nestabilno meso", umetnice Marine Marković čiji radovi problematizuju ženske pozicije unutar kompleksnih odnosa i aranžmana ličnog i političkog - u novom prostoru u Kralja Nikole 10 prvjenac je Nove galerija vizuelnih umetnosti, koja proširuje svoje delovanje i na teritoriju Crne Gore.
Postavka je podeljena u tri nivoa i angažuje tri različita prostora u Bojaturs hotelu: novi galerijski deo na -1 nivou, Kulturni centar 201 (Engaging space) kao i sobu 302 koju će umetnica transformisati u ambijentalnu instalaciju i prvu u nizu umetničkih soba unutar projekta adaptacije Bojatursa u art hotel i prostor kulturne razmene.

Pored retrospektivnog prikaza prošlih radova Marine Marković i intimističke intervencije u pomenutoj sobi, umetnica će na otvaranju izložbe izvesti performans pred publikom, i prikazati dva recentna video rada nastala u okviru rezidencijalnog programa u Podgorici.
   "Nestabilno meso" uvodi nas na kompleksnu teritoriju pregovora o pozicijama moći, stidu i ljubavi koje umetnica aktivno sprovodi kako u svom radu tako i na sopstvenoj koži kao mestu susreta i razilaženja.
Izložba čije su kustoskinje Mia David, Jelena Janković i Ivana Ivković se otvara 28. 10. u 20h u Bojaturs hotelu a ovo je prvo samostalno izlaganje Marine Marković u Crnoj Gori.
Izložbu je producirala NGVU galerija.
Marina Marković.




Posjeta : 114