1
Nenad Čanak, bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, za "Gradsku"
"Popisaće" Crnu Goru u - "srpski svet"!

    Popis u Crnoj Gori je isključivo političko pitanje, a kroz nacionalno prebrojavanje građana želi se pokazati da Crna Gora politički pripada tzv. “srpskom svetu”. To je, za Gradsku, ocijenio Nenad Čanak, bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Popis u Crnoj Gori, tvrdi Čanak, predstavlja državno organizovani teror na osnovu podataka koji bi po pravilu morali biti tajni.

- U stvari, od toga se pravi izgovor za uništenje Crne Gore kao suverene države i njeno pripajanje srpskom svetu - ističe Čanak.
Fantazmagorične su izjave istoričara i ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“ Aleksandra Rakovića o vraćanju srpskog identiteta u Crnu Goru, ocjenjuje Čanak.
- Srpski u rečima Rakovića znači jedinstven politički stav, političku podlogu, što podrazumeva centralizovanu državu, potiranje svih razlika: regionalnih, istorijskih, kulturnih, na teritoriji te države. To znači jednu totalitarnu državu, praktično teokratsko klerofašističku koja bi bila apsolutno sramota za sve ljude koji u njoj žive, na prvom mestu za sve Srbe na bilo kom mestu na svetu. Mislim da je to u velikoj meri nemoguće “ kaže čanak.
Čanak tvrdi da se izrada potrebnog softvera može završiti za nekoliko dana. Prijedlog premijera Spajića da rezultati -budu objavljeni pola godine nakon sprovođenja popisa obmanjivanje su javnosti, zaključuje Čanak.




Posjeta : 37