1
Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko u emisiji "Znam da znaš"
Pogrešni rezultati popisa - da Srbija uništi Crnu Goru!

- Bio bi red da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protesnu notu Srbiji, s obzirom na odnose Crne Gore i Srbije, jer ni naslov te knjige nije slučajan predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.
Ona posebno ukazuje Gospođa Draginja Vuksanović-Stanković je vrlo istaknuta zastupnica crnogorske nezavisnosti i vjerovatno je to bio povod da Vojislav Šešelj nju izabere za ličnost u svojoj knjizi, pogotovo što je žena, da je dodatno ponizi i uvrijedi...da se knjiga Vojislava Šešelja se svakako odnosi, pored Draginje Vuksanović-Stanković, i na Crnu Goru.

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Andrije Mandića koji je kazao da neke stvari nijesu vrijedne komentarisanja pa tako ni ova knjiga, Biserko smatra da svaka knjiga, a posebno ova treba da dobije kritiku.
- On je na takvoj poziciji i da bi trebalo da brani Crnu Goru od Srbije imajući u vidu napete odnose između Crne Gore i Srbije. Svaki napad se mora sankcionisati - istakla je Biserko.
Kaže da su određeni pojedinci u Srbiji reagovali povodom Šešeljeve knjige, ali niko zvanično.
Ulazak Šešelja u koaliciju sa SNS na izborima, koji će se održati u decembru, prema njenim riječima, ne garantuje veću broj glasova.
- U Srbiji su se desila dva važna događaja koja su pokrenula rane izbore, pre svega to je majska tragedija koja je bila okidač za masovne proteste pod nazivom ‘Srbija protiv nasilja’, a drugi razlog je bio događaj u Banjskoj. To je bio udarac za Srbiju i preko noći je promenio njenu poziciju kod međunarodnih zajednica - objašnjava Biserko.
Kako navodi Crna Gora je u jednoj turbulentnoj fazi sa kojom će morati sama da se izbori jer Zapad neće dopustiti da izgubi Zapadni Balkan.
- Građani Crne Gore treba da reaguju na sve što se dešava, a opasnost je da Srbija svojim uticajem može dovesti do razbijanja tog građanskog društva po etničkim linijama - kazala je Biserko.
Kada je o popisu riječ, prema njenoj ocjeni, u startu postoje mnogi problemi koji mogu dovesti do nesporazuma i pogrešnog rezultata koji bi omogućio Srbiji da uništi suverenitet Crne Gore.




Posjeta : 33