1
Službanici SDT uhapsili bivšeg direktora Uprave policije
Stojanoviću i Baćoviću - zadržavanje do 72 sata!

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili jutros su bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, a zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje, u vezi sa švercom cigareta. Nakon hapšenja, Stojanović je sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja, gdje je saslušan. Oko 19.30, Stojanović je priveden u Specijalno državno tužilaštvo (SDT), a nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

- Osumnjičenom S.S. državni tužilac, nakon saslušanja, odredio je zadržavanje najduže 72 časa od časa lišenja slobode,z bog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i jer je zadržavanje nužno radi nesmetanog vođenja postupka. A u pitanju je krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna i koje je posebno teško zbog načina izvršenja ili posljedica-potvrdio je državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.
Advokat uhapšenog Igora Baćovića, Ivan Šljukić, rekao je da je njegov klijent tokom saslušanja u SDT negirao krivicu, ali da mu je određeno zadržavanje do 72 sata. On je pojasnio da se Baćoviću na teret stavlja krivično djelo krijumčarenje.
Baćović je ovlašćeno lice u firmi "Baćović company".
Kako je za TVCG saopštio jutros Vukas Radonjić, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode S.S., bivšeg direktora Uprave policije, a uhapšen je i I.B.
Kako je rekao tada Radonjić, oni su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.
Stojanović je sproveden u SDT, gdje će se odlučiti o tužilačkom zadržavanju do 72 sata.
Osim Stojanovića, uhapšen je i Igor Baćović, koji je oko 12 časova sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja na saslušanje.
Stojanović je radni vijek do penzije proveo u policiji. Od 2013. do marta 2018. bio je direktor Uprave policije.
Nakon što je prestao da obavlja funkciju direktora policije u septembru 2018. Vlada Crne Gore čiji je premijer bio Duško Marković imenovala je Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost.
Na toj funkciji je proveo neko vrijeme, a potom se vratio u policiju nakon čega je u januaru 2021. otišao u penziju.




Posjeta : 29