0
U Skupštini Crne Gore, povosom Dana volonter godišnje
Nagrađeni Marković i - klub OŠ "Bratstvo i jedinstvo"!

- Volonterizam je u Crnoj Gori oduvijek bio prisutan i mislim da nepostoji niko ko makar jednom nije čuo neku priču svog pretka o tome kako se cijela zajednica okupila kako bi pomogla nekom drugom članu te zajednice - napomenuo je Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore, uručujući, povodom Dana volonter godišnje nagrade najboljim volonterima povodom njihovog dana koji se obilježava sjutra. U pojedinačnoj kategoriji dobio je volonter Filip Marković sa Cetinja, dok je grupna nagrada pripala Volonterskom klubu Osnovne škole „Bratstvo – Jedinstvo“ iz Rožaja Filipu Markoviću i Volonterskom klubu OŠ "Bratstvo i jedinstvo" priznanja.
Mandićevo obraćanje prenosimo integralno:

- Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (OSI) nas obavezuje da uložimo svoj maksimum u izgradnji inkluzivne zajednice u kojoj će svaka osoba imati jednake šanse.
Obaveza Skupštine Crne Gore, kao najvišeg zakonodavnog tijela, je da obezbijedi punu podršku osobama sa invaliditetom i da na valjan način omogući da zakoni naše države oslikavaju njihove realne potrebe.
Zajedno sa drugim državnim institucijama, ali i svim ostalim društvenim i političkim faktorima, Skupština će dati svoj puni doprinos da Crna Gora postane društvo u kojoj svaki građanin može da se osjeća prihvaćeno, kao i društvo u kojem bolja budućnost nije samo puka fraza, već izvjesna stvarnost.“




Posjeta : 29