0
Ženska "A" reprezentacija Crne Gore utakmicom protiv Hrvatske počinje glavnu fazu SP
"Lavicama" prva meč lopta - za plasman među osam!

- Svaki meč je meč generacije, jer se ona stvara. Kao što smo rekli, korak po korak, utakmicu po utakmicu završavamo, tako da je sada Hrvatska na redu. Ono što je dobro da smo imali sa njima taj kontrolni meč prije sedam dana, imamo iskustvo igranja sa njima i to znači puno. Ove tri utakmice i imamo puno materijala za ono što nas čeka, već smo krenuli da se pripremamo juče i danas polako. Imale smo i dan ekstra, to je dobro da djevojke koje su protiv Mađarske iznijele teret mogu da odmore - ukazuje Bojana Popović, selektorka "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra protiv Hrvatske (od 15,30) počinje glavnu fazu SP i imaju prvu meč loptu za plasman među osam najboljih na planeti.

Po njenim riječima, nema previše vremena za analizu, i ukoliko odbrana bude na nivou, utakmica može da poprimi nešto lakši tok.
- Hrvatska škola rukometa je zaista sjajna, odlično su obučene i tehnički i svakako. Moramo jako odigrati odbrambeno. Mislim da je to neka naša šansa da sa dobrom odbranom i onda odigramo stabilno i sigurniji napad. Uvijek je dobra odbrana vjetar u leđa i daje tu neku sigurnost zajedno sa golmanima da možda i u napadu imamo pravo na neki promašaj više ili neku tehničku grešku. Fokus je da izanaliziramo njihov napad kao što smo uradili sa mađarskim i da im ne dozvolimo da mogu lagodno da dišu da se dobro osjećaju.
- Golman je pola ekipe, analazirale smo ih. Puno nam znači i pripremni turnir u Hrvatskoj gdje smo igrale protiv njih, osjetili smo ih i znamo šta očekujemo od njih. Nema pritiska, ali svjesne smo toga, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Da ostane dobra odbrana i napad sa igračem više da popravimo i biće dobro - pporučuje Ivana Godeč.
- Neće biti laka utakmica, ali kako igra Hrvatska to smo već osjetile na pripremnom turniru i to je neki plus za nas, s obzirom da sad znamo kako treba da se spremimo i krenemo u meč. Imale smo i dva dana da se spremimo za dalje. Treba da ostavimo onu našu borbu i energiju što smo imale na posljednjoj utakmici sa Mađarskom, mislim da je bilo fenomenalno i da samo tako treba da idemo u nastavku - ističe Ivana Godeč.




Posjeta : 35