0
Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje da građani da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19
Dvoje preminulo - novopozitivan 201!

- Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom perioda od 29.11. do 05.12. godine završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1871 uzorak na novi koronavirus. Prijavljena su dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli su iz opštine Herceg Novi starosti 88 godina i opštine Nikšić starosti 86 godina. Ukupno je dijagnostikovan 201 novopozitivan slučaj infekcije SARS-CoV-2 - saoopštio Je Institut, koji apeluje na građane da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19, posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom). posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom).

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za period od 29.11 – 05.12.2023. godine iznosio je 10,74 %.
Tokom izvještajnog perioda IJZCG prijavljena su dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli su iz opštine Herceg Novi starosti 88 godina i opštine Nikšić starosti 86 godina.
Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2 836.




Posjeta : 31