1
Ženska "A" reprezentacija Crne Gore na SP večeras igra protiv domaće Švedske
"Lavice" ne kalkulišu - pružiće maksimum!

- Uvijek kada smo se okretale kalkulacijama nije se dobro završilo po nas. Spremamo se za Švedsku kao što smo se spremale za svaku utakmicu do sada. Prije tog meča znaćemo na čemu smo, ali ako budemo pratile dešavanja prije našeg duela potrošićemo mnogo energije. Treba da se bavimo samo sobom i Švedskom“, jasna je selektorka Bojana Popović, selektorke "A" reCrne Gore, koje večeras od 20,30 igraju protiv domaćina SP, Švedske.
"Lavice" ne kalkulišu, žele da pruže maksimum pred 12 000 gledalaca.

Tabela Grupe 1 govori da će naše rukometašice rasterećeno ući u meč sa jednim od domaćina šampionata ukoliko Mađarska savlada Hrvatsku. U suprotnom biće potrebna pobjeda za plasman među osam najboljih. Šveđanke su već obezbijedile plasman u četvrtfinale, ali neće dati popust Marini Rajčić i drugaricama, jer se odlučuje o prvom mjestu u grupi i na papiru, lakšem protivniku u četvrtfinalu.
- Šveđanke su pojedine utakmice igrale opušteno, kao na primjer protiv Senegala, dok su posebno u drugom poluvremenu duela sa Mađarskom prikazale vrhunsku partiju i visok nivo igre u odbrani, sa odličnim golmanima. Sigurno nas očekuje fizički teška utakmica, igraju odbranu u zoni 6-0, sa dubokim izlascima i sa dosta prekida, ali i griješe, što ćemo probati da iskoristimo.
- Prioritet je jaka odbrana, moramo spriječiti da nas “rašire” i postižu lake golove. Iz jake odbrane ćemo imati tranziciju koja će nam omogućiti da postižemo lake golove i da ne napadamo šest na šest. Stalno ponavljam igračicama, moramo forsirati taktičke napade, sa sigurnim šansama i ne dozvoliti Šveđankama da se osjećaju prijatno u svojoj koži. Moramo ih maltretirati i nervirati dugim napadima, takozvanom šah igrom da bi bile nestrpljive. One trče puno, to je skandinavski stil i ako lopta bude u našim rukama imamo šansu - napominje selektorka, koja nije željela da otkriva taktiku.
„Lavice“ u Geteborgu čeka puna dvorana i 12.000 domaćin navijača.
- Zbog toga se bavimo sportom. Uvijek je lijepo kada igrate pred punom dvoranom. Skandinavska publika je prva rukometna publika, ne stvara pritisak kao naša u “Morači”. Jednostavno, možete da zamislite da navijaju za vas i da uživate - zaključila je Popovićeva.
Ono što bi moglo da “pogura” našu reprezentaciju ka četvrtfinalu jeste pobjeda Mađarske nad Hrvatskom, ali iz tabora reprezentacije gledaju u svoje dvorište.
- Naš fokus je na Švedsku, to je jedna odlična i zahtjevna reprezentacija, analizirale smo ih i pripremamo se za njih. Imaju slabih tačaka, vjerujem da ćemo svi zajedno i igračice i stručni štab odraditi dobar posao i pripremiti se što bolje, biće velika borba - kazala je lijevo krilo Ivona Pavićević.
Ono što raduje jeste učinak igračica sa klupe, što Pavićević smatra veoma bitnim.
- Za nas je svaka igračica važna, pogotovo u ovim mečevima. Svačijih pet minuta je bitno, odigralo se dosta utakmica, i biće sve teže, a ovo će biti jedna od najzahtjevnijih utakmica.




Posjeta : 32