0
Najbolji crnogorski rukometši na "Croatia cupu" igraće protiv Hrvatske i Slovenije
Za "lavove" - "generalka" za EP!

-Igraćemo protiv odličnih ekipa, možda na papiru boljih od nas, ali mi ćemo otići u Hrvatsku da pobijedimo. Imamo još samo dvije utakmice da isprobamo neke nove stvari, jer razlika je kada probate neke nove varijante na treningu i utakmici, gdje ima pritiska. Među tim, daleko od toga da nam rezultat neće biti bitan - istakao jedesni bek Branko Vujović uoči polaska za Poreč, gdje će na "Croatia cupu" najbolji crnogorski rukometaši, što će im biti generalna provjera pred EP u Njemačkoj.
Stručni štab je odlučio da golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović neće konkurisati za mjesto u timu za predstojeću akciju, tako da je otputovalo 18 "lavova":

U konkurenciji za konačan spisak za Evropsko prvenstvo su golmani Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, te bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.
Reprezentacija se 6. januara vraća u Crnu Goru, a četiri dana kasnije planiran je put u Minhen, gdje će Mirko Radović i saigrači igrati utakmice grupne faze.
Rivali za dva mjesta koja vode u glavnu rundu EHF Euro 2024 su Mađarska, Island i Srbija.




Posjeta : 28