0
Predsjednik Skupštine Crne Gore poslije odluke Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da Skupštini Crne Gore vrati na ponovno odlučivanje
O ustavnosti brine - Ustavni sud!

          - Parlamentarna većina obnovila je dva zakona koja su predložena od grupe poslanika, dok je Vlada Crne Gore, takođe, obnovila zahtjev za zakon čiji je ona bila predlagač - saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poslije odluke Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da Skupštini Crne Gore vrati na ponovno odlučivanje.

- Nakon što su ova tri zakona prošla tri čitanja, prošla kroz nadležne odbore Skupštine, moram konstatovati da za razliku od predsjednika Crne Gore izabrani narodni predstavnici nisu uočili nikakav nedostatak vezan za te zakone. Dakle, poslanici će imati priliku da ponovo glasaju o vraćenim zakonima i tim činom će se jasno odrediti u odnosu na odluku koju je donio predsjednik Crne Gore - saopštio je Mandić i zaključio:
- Za razvoj demokratije u Crnoj Gori je veoma korisno da svaka institucija odgovorno radi svoj posao. Parlament donosi Ustav i zakone, Vlada vodi politiku ove zemlje, a Ustavni sud ocjenjuje usklađenost zakona i drugih propisa i opštih akata sa Ustavom i zakonima.




Posjeta : 24