1
Glavni i odgovorni urednik "Antene M" Darko Šuković poručio
Neću registrovati crkveno glasilo - da bih postao bijeli međed!

- Neće obući crnu mantiju i registrovati Antenu M kao crkveno glasilo, da bi, kako je rekao, postao bijeli međed pred crnogorskim pravosuđem - saopštio je Darko Šuković, glavni urednik "Antene M", povodom odluke Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da formira predmet po prijavi prosrpskog glasila "Borbe" koja je pitala ODT da li će biti pokrenut postupak protiv Antene M, Darka Šukovića i Miljana Vešovića zbog navodnog govora mržnje u teksta koji je objavljen na portalu Antena M pod naslovom "Kako je počeo građanski rat u Crnoj Gori".

- U vezi vaših pitanja od 8. februara, obavještavamo vas da je u ODT u Podgorici, tragom Vaših pitanja formiran predmet i dat u rad postupajućem tužiocu - naveo je ODT u odgovoru.
Komentarišući prijavu, Šuković u izjavi za "Pobjedu" kaže da je posrijedi još jedan pokušaj gušenja prava na slobodnu riječ i misao.
- Najradije bih rekao da se cirkus nastavlja, kad iz iskustva ne bih znao da je posrijedi još jedan pokušaj gušenja prava na slobodnu misao i riječ. Sačekaćemo da vidimo da li je, kao u slučaju Bobana Batrićevića, na djelu djelatna sprega rusko-velikosrpskih medijskih agentura i crnogorskog tužilaštva ili će tužilac ovoga puta, pošto ispuni formalnu obavezu prema zakonu i dostavljačima, odbaciti budalastu prijavu portala čiji naziv iz higijenskih razloga neću pomenuti - rekao je Šuković.
Šuković, ipak, kaže da uprkos tome, ne planira da svoj medij registruje kao crkveno glasilo.
- Kako god bilo, ne planiram da obučem crnu mantiju i registrujem Antenu M kao crkovno glasilo, da bih postao de facto bijeli međed pred crnogorskim pravosuđem. Da zaključim, ova vlast stvarno čudno piše EU - poručio je Šuković.
Podsjećamo, zbog kritike stavova visokih sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, pred podgoričkim Sudom za prekršaje 22. januara počelo je suđenje istoričaru i profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Bobanu Batrićeviću.
Povod je kolumna iz avgusta 2023. na portalu Antene M u kojoj je kritikovao stavove mitropolita SPCJoanikijai episkopa Metodija a kojima su njih dvojica veličali ratnog zločinca Dražu Mihailovića.
Tužilaštvo ga tereti za vrijeđanje po vjerskoj pripadnosti, zbog čega mu prijeti novčana ili kazna zatvora do 60 dana.




Posjeta : 67