1
Preminuo „Polio Pol“
U gvozdenim plućima proveo - 70 godina!

    Pol Aleksander, koji je većinu vremena u proteklih 70 godina proveo u gvozdenim plućima i prkosio svim očekivanjima postavši čak advokat i pisac, preminuo je u 78. godini, saopštio je njegov brat.
Smrt „Polio Pola“, kako su ga zvali, objavljena je u utorak na GoFundMe stranici postavljenoj da pomogne u plaćanju njegovog stanovanja i zdravstvene zaštite

Apsolutno je nevjerovatno pročitati sve komentare i znati da je toliko ljudi inspirisano Polom. Tako sam zahvalan“, napisao je njegov brat Filip Aleksandar na stranici, prenosi CNN.
Tačan uzrok Polove smrti nije jasan. On je primljen u bolnicu prije tri nedjelje zbog infekcije koronavirusom, ali ove nedjelje više nije bio pozitivan, rekao je Filip.
- Pole, nedostajaćeš, ali bićeš upamćen. Hvala što ste podijelili svoju priču sa nama - napisao je na stranici Kristofer Ulmer, organizator GoFundMe kampanje.
Pol je obolio od dječije paralize u ljeto 1952. kada je imao šest godina. Bio je to u jeku epidemije dječije paralize, kada je više od 21.000 slučajeva zabilježeno te godine u Sjedinjenim Državama, prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).




Posjeta : 12