0
Vaterpolisti Crne Gore polufinalu evropskih kvalifikacija za plasman na F8 savladali Italiju 14:10
Za plasman - nadigrali i "azure"!

    Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman na završni turnir Svjetske lige. "Ajkuke" su u polufinalu evropskih kvalifikacija za plasman na F8, nakon pobjede nad Hrvatskom, u još jednom derbiju, savladale Italiju 14:10.

- Naši momci odigrali su sjajan meč protiv aktuelnog prvaka svijeta koji je na ovom turniru nastupio u najjačem sastavu, i plasmanom u finale izborili F8 Svjetske lige koji će se igrati na ljeto. U posljednju četvrtinu ušli smo sa prednošću od 13:7, a meč smo završili bez šestorice igrača (pet isključenja, dok Đuro Radović zbog povrede nije igrao ovaj meč).
- Moram da budem zadovoljan. Znali smo nakon pobjede nad Hrvatskom šta ovaj meč znači, da je ulog plasman na finalni turnir Svjetske lige. Plasirali smo se i to je uspjeh, posebno ako se zna kakav smo žrijeb imali ove sezone. Bili smo u rotaciji bez Đura Radovića, koji se jutros povrijedio. S igračem manje smo iznijeli još jedan meč protiv agresivnog protivnika. Jedan cilj smo ostvarili, želimo da i finale odigramo na pravom nivou. Bilo bi odlično da turnir završimo s tri pobjede, tako ćemo i pristupiti finalu, ali najbitnije je da ostanemo mirni, jer glavni cilj su kvalifikacije za Olimpijske igre - istakao je selektor Vladimir Gojković.
Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Vladan Spaić sa četiri, Miroslav Perković, Dušan Matković i Marko Petković postigli su po dva, a po gol Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović i Dušan Banićević.
U italijanskoj selekciji najefikasniji su bili Frančesko Difulvio i Ećenike Gonzalo sa po tri, dok su po gol manje postigli Stefano Luongo i Vićenco Duolće.
"Ajkule" će sjutra u finalu igrati sa boljim iz duela Španije i Grčke.

ITALIJA - CRNA GORA 10:14 (3:4, 1:4, 3:5, 3:1)


Sudije: Voevodin (Rusija), Ome (Njemačka). Igrač više: Italija 15 (5), Crna Gora 11 (8). Peterci: Crna Gora 1 (1).

ITALIJA: Del Lungo (pet odbrana), Di Fulvio 3, Luongo 2, Fondeli, Di Soma, Jakopo, Prešuti, Ećenike 3, Figari, Napolitano, Bruni, Dolće 2, Nikozija.

CRNA GORA: Lazović (10 odbrana), Brguljan, Radović, Petković 2, Popadić 1, Perković 2, Vidović, Ukropina 1, Ivović 1, Spaić 4, Matković 2, Banićević 1, Kandić.




Posjeta : 515