1
Women4Cyber Montenegro izražava punu solidarnost i podršku profesorici dr Draginji Vuksanović-Stanković
Nezasluženo kompromitovana - degradirajućim činom!

    Women4Cyber Montenegro izražava punu solidarnost i podršku profesorici dr Draginji Vuksanović-Stanković, čiji su profesionalni ugled i lični integritet nezasluženo kompromitovani degradirajućim činom objave publikacije autora Vojislava Šešelja, poručili su iz ove organizacije.

Ističu kako „ovaj akt predstavlja ne samo flagrantno kršenje etičkih normi koje bi trebale vladati u javnom diskursu, već i alarmantan primjer kako mizoginija i seksistički narativi mogu biti instrumentalizovani u političke svrhe, čime se dodatno produbljuje rodna nejednakost i perpetuira kultura nasilja prema ženama“.
- Takvi postupci ne samo da predstavljaju direktan i neprihvatljiv napad na pojedinca, već i šalju zabrinjavajući signal o toleranciji i mogućoj normalizaciji diskriminatornog diskursa, koji je inherentno suprotan osnovnim principima jednakosti, poštovanja i dostojanstva koje zagovaramo“, poručili su.
Ističu da se Women4Cyber Montenegro obavezuje da će „nastaviti sa svojim nepokolebljivom misijom izgradnje sigurnog i inkluzivnog digitalnog okruženja, gdje se svaki oblik diskriminacije, uključujući i govor mržnje, oštro osuđuje i aktivno suzbija.
- Ovakvi kontinuirani narativi samo pojačavaju našu odlučnost da se borimo protiv svih oblika rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije, te da promovišemo jednakost, pravdu i dostojanstvo za sve - poručili su.




Posjeta : 43