0
Skandal u renomiranoj JU smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori
Umjesto da se liječe - zavisnici se drogiraju!

    U JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, nekada “luci spasa i mjesto rađanja novog života, na zadovoljstvo vaših klijenata i na ponos Glavnog grada i naše države” sada se u nose narkotici – alarmantnu činjenicu saopštio je Miloš ašković, šef Kluba odbornika SD, LP na jučerašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada. On će zatražiti smjenu direktora ove javne ustanove Marka Čađenovića, kao I kompletnog Savjeta JU koji ga je imenovao.
Mašković ukazuje da traži odgovore Sekretarijata za socijalno staranje da li su nadležni upoznati sa unošenjem narkotika u ovu javnu ustanovu.


- Ustanovom rukovodi neko ko nije kadar za to. Riječ je o čovjeku koji je magistrirao fizičko vaspitanje needavno, upravo za potrebe tog konkursa, neko ko u svojoj radnoj karijeri nije imao iskustva na rukovodećim pozicijama, a dolazi da bude tako važne ustanove. To je posljedica neodgovornog upravljanja, koja je rezultat dogovora vladajuće većine.
I direktorica NVO “Moja šansa, tvoja šansa” Tanja Nuculović kazala je da su o slučaju obavijestili direktora te ustanove, ali da odgovor nijesu dobili.
- Na osnovu izjava bivših i izbačenih klijenata nedavni događaj očekivan je u potpunosti i sreća je što je završen bez mrtvih!
- Da li se provjeravaraju oni kada dolaze u posjetu i kako? . zapitala je ona i dodala:
- Druga stvar interesuje me Koliko su se klijenti nadrogirali unutra I izbačeni, kako je unešena droga, zašto slučaj nije prijavljen policiji?
- Izvršni director NVO “Link” Ranko Dacić razočaran je događajem jer je “Kakaricka gora” bila renomirana ustanova.
- Meni je juče ispred prijavnice rečeno da mi je zabranjen ulazak u tu ustanovu. Nijesam došao tamo kačlan neke političke partije, došao sam kao neko ko ima dugogodišnju saradnju sa tom ustanovom, sa kojom nikada nijesmo imali problema neodgovaranja na mailove, prekid komunikacije zbog ovoga što pričamo danas. Šalju jasnu poruku da svako ko ima kritičku misao, ko ima svoj stav biva onemogućen da priča o tome.




B.Čukić

Posjeta : 62