0
Crnogorske rukometašice zabilježile veliku pobjedu nad Mađarkom 24:18 (7:10)
"Lavice" otvorile - vrata četvrtinala!

U trećoj utakmici na SP ženska "A" rukometna reprezentacija Crne Gore pokazala je najbolje izdanje - savladale su glavnog konkurenta u grupi, Mađarsku 24:18 (7:10) - i otvorile vata četvrtinala svjetskog šampionata!
- Zadovoljni smo i prvim i drugim poluvremenom, u prvom je bila velika borba prije svega u odbrani, fantastična odbrana tokom čitave utakmice. U prvom dijelu smo promašile nekoliko situacija, Mađarska se odlijepila na ta tri gola. Međutim svjesne smo bile i znale smo šta hoćemo, da još malo treba da dodamo gas u odbrani i da nakon toga možemo da gradimo napad i za razliku od prvog u drugom smo to i pogađali. Marta je bila fantastična na golu. Toliko sam ponosna na sve djevojke i šta su večeras uradile i na sve ovo kako izmedju njih funkcioniše i koliko vjeruju jedna u drugu, to je vrlo bitno i onda je sve moguće - naglasila je selektorka "lavica" Bojana Popović, čije su izabranice

- Sve ovo kao i prve dvije utakmice mnogo znači ovoj generaciji, pogotovo onima koji nisu imali puno ovakvih utakmica. Danas su pokazale veliki karater. Sigurno će biti teško u Geteborgu i ono što nosimo odavde to je veliko samopouzdanje koje samo treba da se diže, moramo im dati šansu i vjerujemo do kraja. Navijači su bili fanstastični, mnogo nam znači njihova podrška, proslavili smo sa njima, svaki dan su tu uz nas i mnogo im hval - zaključila je Popović.
U pobjedničkom timu, na čijem se golu istakla Batinović sa 15 odbrana, najefikasnije su bile Dijana Mugoša sa osam i Tatjana Brnović sa sedam golova.
Važan doprinos dale su i Itana Grbić i Matea Pletikosić sa po četiri gola.




Posjeta : 36