0
Ženska "A" rukometna reprezentacija danas na SP igra protiv Senegala
Žele da se vrate - na pobjednički put!

- Čeka nas jako specifičan protivnik. Vidjeli smo da su igrale dobro i protiv Hrvatske, ali i protiv Švedske. Tako da mislim da moramo da se borimo, da fokus bude na odbrani i da postignemo određene lakše golove nego da se mučimo sa njima tokom naših napada, jer su veoma fizički jake, a igraju takođe dobro odbranu - poručila je iz Švedske Matea Pletikosić, srednji bek reprezentacije Crne Gore, koja danas (od 15,30) na SP igra protiv Senegala.
pobjeda je potrebna ne samo zbog borbe za četvrtfinale, već i zbog povratka na pobjednički put. Bolan poraz od Hrvatske mora se zaboraviti. Mora se dalje i bez najbolje golmanke grupne faze Svjetskog prvenstva Marte Batinović..

- Borbena su ekipa, fizički su krupne, brze i jake tako da nam sigurno neće biti lako, moraćemo do početka da se fokusiramo na to da naša odbrana bude što bolja, da probamo da izbjegnemo duele šest na šest sa njima u napadu i da probamo da postignemo što više lakih golova", slično kao Matea razmišlja i Jelena Despotović, lijevi bek Crne Gore.
- Mislim da treba da se fokusiramo na prvi meč koji slijedi, a to je Senegal, a ne da razmišljamo o tome šta i kako dalje - da li će biti nekih kalkulacija. Najvažnije je da pobijedimo na sljedećoj utakmici - jasna je Pletikosić.
- Ista poruka stigla je i od Jelene Despotović.
- Moramo da se okrenemo narednom rivalu, Senegal svakako mora da se dobije kako bismo ušle u narednu fazu. Razmišljamo samo o tome da je sve u našim rukama i da protiv nezgodnog protivnika kakav je Senegal moramo dati sve od sebe.
- Ni u jednom trenutku nismo potcjenjivali Hrvatsku, znale smo da će biti teška utakmica... Mislim da smo bile pomalo prazne kad smo došle na utakmicu, pogodilo nas je i sve što se dogodilo sa Martom, a možda su nas i naše greške na početku uvukle u određenu nervozu... Na kraju smo se borile i pokazale smo da možemo da se vratimo u teškim trenucima. Naravno, ostaje žal, ali idemo dalje - sve i još zavisi od nas. Potrebno je da se fokusiramo na nas i našu igru i sve će biti dobro - dodaje Marta.
- Imale smo dosta šansi da preokrenemo utakmicu sa Hrvatskom u našu korist. Ipak, one su uzele dva boda, a mi smo ostale sa žalom i zbog poraza, ali iz zbog Marte - zaključila je Despotović.




Posjeta : 29